Aktiviti baru...

Posted by Mutiara Mushroom | 5:02 AM | 3 comments »



Salam.... mungkin ramai yg dah kenal tgk gamba kat sebelah atas tu, betol laa tu gambar ikan ketutu heheh.... kebelakangan nie sibuk siket dgn new farm setup (bukan saya punya tapi customer punya hehe...). Pasal ikan ketutu tu pulak baru nak try disamping projek cendawan. Tak salah rasanya mempelbagaikan operasi kita yg boleh mendatangkan hasil :)

Jadi ikan nie takda laa susah sgt nak bela (bila dah tahu setting dia), suka tmpt2 gelap mcm cendawan jugak hahaha..... dan yg paling pentingnya ikan nie tinggi harganya kerana kurang dipasaran disamping permintaaan yg tinggi utk ikan2 dewasa. Cuba laa fikirkan hrga ikan nie boleh mencecah rm50-rm80/kg dah masa2 tertentu melambung smpai rm90-rm120 hehehe...
Sapa nak try bela ikan nie kena laa blaja dulu kursus ke apa ker mintak nosihat Jbtn Perikanan ker tentang {{{{ kualiti air}}} pasal ikan nie ONLY akan stabil bila kualiti air CANTIK :)) dan lagi projek ikan jenis nie boleh dptkan loan dari agro bank, mara, tekun (sama jugak mcm dlm bidang cendawan)..... (boleh rasa beza layanan org2 Jabatan Perikanan dgn jbtn yg uruskn bhagian cendawan nie... sapa yg boleh dtg padang n sapa yg boleh tuding2 jari jer hahahah...)

Sapa nak order anak benih ikan nie boleh inform saya, stock terhad dan dlm kawasan jajahan taklukan negeri perak nie mmg takda masalah nak order byk mana pun bagitahu dulu.
Harga anak ikan:
3-4" = rm3.50
4-6" =rm4.50



p/s: mana yg jadi re-seller ke apa ker boleh email/sms/contact sya click dkt "contact" tu. semoga berjaya dlm bidang2 masing2 ;))

3 comments

  1. Shen // October 2, 2009 at 6:09 AM  

    slm.. org t.intan kah? x jauh le kite. sy di kg.gajah. bminat lah nk tau nk rase nk mncuba2 ternakan ketutu nie. org kg sy pgl ikan ubi. myb sbb rupe ubi..? yeke? tp sy x pnah mkn pon.. hehehe.. tp cm best utk bisnes ni! nk kontek leh ke?

  2. RASE Mushroom ...019-6536313 // September 8, 2010 at 11:37 PM  

    Ada masalah penyakit cendawan seperti kulat hijau, kulat orange, serangan Hama , ulat dalam bungkah...dll, kini ada bahan rawatannya... boleh visit blog : http://rasemushroom.blogspot.com atau hubungi MR GO : 019-6536313

    Thank you

  3. muhammad isa // February 9, 2013 at 12:42 AM  

    sip..